Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Снимка: Елит проджектс мениджмънт

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи от съпътстващата програма на международния музикален фестивал “Варненско лято” 2024.

Програмата на концерта ще бъде с великденски дух и ще представи някои от високите образци на италианския и немския барок. Марио Хосен ще изпълни “Четирите годишните времена” на Вивалди и едновременно с това ще бъде диригент. Сопранът Красимира Стоянова пък ще изпее знаменити арии от произведения на Бах и Хендел.

Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо съпреживяване. Лесно е да се работи с хора, които са запознати с музикалния език, с естетиката на музикалното послание”, каза Марио Хосен пред Радио Варна на БНР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Жива"

Една от най-нашумелите групи у нас с една от най-интересните и магнетични фронтдами – Керана и космонавтите – добавя ново съзвездие в своя музикален космос. На 19 септември в Маймунарника в София музикантите ще представят с концерт своя втори албум..

публикувано на 18.09.24 в 10:15

"Къде остана детството"

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни..

публикувано на 16.09.24 в 10:15

"Цветен пейзаж" – за Мери Бойс Бенд лятото продължава до 25 октомври

Мери Бойс Бенд казват, че тази година лятото ще продължи до 25 октомври – защото традиционният им концерт, в който пеят с пълно гърло емблематичния си рефрен "Отива си лятото, идва есента", ще се състои тогава, на 25 октомври, в София, и ще..

публикувано на 15.09.24 в 10:15