Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик на границата с Гърция

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи коли. Работят всички ленти и гишета за проверка на документите. Спокойно е преминаването на автомобилите и в двете посоки на другия граничен пункт с Гърция - "Илинден-Ексохи".
Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак-Вама веке" през празничните дни - на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа; на 2 и 4 май от 16 до 22 часа, съобщават от МВР.
На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с модернизация. Пътните платна са стеснени, временната реорганизация на движението може да удължи времето за преминаванe през пункта.
Трафикът на границите с Турция и Северна Македония е нормален.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50