Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия
Снимка: Консулство на България, Валенсия

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е да се запазят автентичните български традиции и обичаи и децата да се научат сами да боядисат своите великденски яйца. В работилницата се включиха и малуганите от предучилищната група, които нарисуваха великденски картички. Първокласниците изработиха великденски кошнички за яйчицата, а по-големите ученици показаха и съвременни техники за боядисване – декупаж, с памук, декорации от листенца и цветчета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50

Част от българите в Ливан са евакуирани с правителствения самолет

Държавата започна извеждането на сънародниците ни, изявили желание да напуснат Бейрут след атаките на Израел срещу Ливан. Част от българите в Ливан вече са евакуирани с правителствения Airbus, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Самолетът..

публикувано на 30.09.24 в 17:55