Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви разказваме за събитието, което ги събира. С Меглена Михова ще говорим за виното и мястото на изкуствения интелект в производството и дегустацията му, а с помощта на колегата ни Миглена Иванова ще ви разходим из забележителностите на град Земен. Ще се отбием до новооткрития парк "Светът на траките" и за финал ще отдадем заслужен поклон на радиото. Всичко това и още в "България днес" на 7 май с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.38 - Актуална информация от България и света

8.55 - Прогноза за времето у нас и по света

15.45 - Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

21.30 - За виното с любов - ще чуете част от разговора на Лора Търколева с Меглена Михова, посланик на Concours Mondial de Bruxelles, 30-годишен международен винен конкурс и собственик на фирма за износ на българско вино. Тази година така известното като Световно по вино ще се проведе в Мексико и България отново ще се бори за ценните отличия.

35.30 - Миглена Иванова ни повежда в снимки и текст из красотите на Земенския (к)рай

42.20 - Отвори врати тематичния парк "Светът на траките" в Долината на тракийските царе в Община Казанлък. Иво Иванов в разговор с археолога доц. Даниела Стоянова за оживялата славна история на нашите земи

53.50 - "Песен на деня": От 1945 година насам, 7 май е известен в България като Ден на радиото. По този повод днешното ни музикално предложение за финал на "България днес" е песента на Маги Джанаварова и 100 Кила "Моето радио"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00