Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Казанлък е препълнен с гости за Празника на розата

Снимка: БГНЕС

Огромен е интересът към 121-ото издание на Празника на розата в Казанлък, заяви за БТА зам.-кметът Сребра Касева. Туристическите агенции са заявили посещения на групи от цял свят. За празничните дни 31 май, 1 и 2 юни легловата база в града е изцяло резервирана още през март. Гостуват и делегации от побратимени на Казанлък градове.


"Ще имаме делегации от Южна Корея, Китай, Северна Македония и от Гърция. Чуждите посолства в България също имат огромен интерес. Има потвърдени желания от множество посланици, които ще бъдат тук в празничните дни. Пъстротата в града ще е огромна“, казва Касева. 

На 31 май на тържествена церемония ще бъде официално коронясана 56-ата Царица Роза. Тази година за короната се състезаваха 20 момичета, но титлата отиде при дългогодишната гимнастичка Неделина Неделчева: "Всяка година гледах конкурса и тайничко се надявах да дойде и моят момент", сподели тя след избора на журито.

Във финалното шествие в Казанлък на 2 юни ще се съберат 5500 участници.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35