Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Австрия поднасят цветя пред паметника на Христо Ботев

Снимка: Melange Bulgaren

Българите в Австрия ще отбележат заедно Деня на Христо Ботев и на загиналите свободата и независимостта на България, съобщиха от посолството ни във Виена.  

Дипломатическата мисия отправи покана към сънародниците ни да се съберат днес от 14,00 ч. в Парка на ЮНЕСКО, в град Голс, Бургенланд, за да поднесат цветя пред паметника на българския поет и революционер. “Ще отбележим заедно непреходния подвиг на Христо Ботев и на героите, загинали за свободата и независимостта на България”, отбелязват от българското посолство. 

В събитието ще участват представители на посолството на България в Австрия, на Българския културен институт “Дом Витгенщайн”, на Българската културно-просветна организация “Кирил и Методий” и на община Голс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почина пазителят на българската памет в Румъния Лука Велчов

Почина Лука Велчов - доайенът на българите в Румъния. Новината съобщи дъщеря му. От нейна публикация в интернет става ясно, че на 5 октомври в 10:00 ч. ще има религиозна церемония в римокатолическата църква "Св. Йеремия" в Китила, на адрес..

публикувано на 03.10.24 в 12:59

Българският университет в Тараклия навърши 20 години

С тържествено събрание Тараклийският държавен университет "Григорий Цамблак" отпразнува 20 години от своето основаване. Събитието събра студенти, бивши и настоящи преподаватели, гости, които споделиха спомени и емоции. Повечето от тях подчертаха,..

публикувано на 03.10.24 в 10:35

Чатбот ни дава информация за туристически обекти в Болградския район

В молдовския град, където преобладаващото население е с български корени – Болград, беше представен чатботът "Пътуваме из Болградския район" /«Мандруємо Болградщиною»/, създаден в Telegram от Наталия Илина, преподавателка по информатика в Болградския..

публикувано на 01.10.24 в 14:11