Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

Снимка: БТА

В събота, 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – 28°.

В планините ще преобладава слънчево време. Във втората половина от деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м – около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 24° по Северното до 31° по Южното Черноморие, а на морската вода – 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие – 3 бала.

Над Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево и още по-топло. В следобедните часове ще се развие купеста област, но само на отделни места ще превали и прегърми. В Букурещ ще бъде 33 градуса, в Атина – 31, в Белград – 30, в Истанбул – 29. 

В останалите части на Европа – над Пиренеите ще бъде слънчево, а над Британските острови ще има променлива облачност. Дъжд ще вали на Скандинавския полуостров, в Нидерландия, в Южна Франция и в Централна Европа. Над Източна Европа ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Без валежи ще остане в Източна Украйна. 

В Мадрид ще бъде 28 градуса, в Стокхолм и Санкт Петербург – 27, в Москва – 26, в Рим – 24, във Виена – 22, в Париж – 16, в Мюнхен – 15. 

Отвъд Океана – в Ню Йорк ще бъде 29 градуса, в Чикаго – 20, в Кейптаун – 17, в Мелбърн – 14.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55