Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на декларираните частни български имоти в чужбина

Гърция

В 64 държави по целия свят и на всеки континент има имоти, които са собственост на българи. Това показват данни на Националната приходна агенция, предоставени на в-к “24 часа”.

До 30 април 2024 г. 3604 български граждани са декларирали имот в чужбина. Тяхната бройка е по-малка от самите имоти, защото някои са обявили, че имат повече от един.

За година заявителите са нараснали спочти 70%. С пет държави се увеличава и броят на страните с българска собственост.


Сред новите дестинации, предпочетени за покупка на недвижимост са о-в Ман, Мексико, Словакия, Словения. Има и екзотични места като карибският остров Аруба, Нидерландските Антили и Британските Вирджински о-ви, а също Египет, Панама, Индонезия и Етиопия.

Най-много имоти на българи има в Гърция 3152, следват Испания с 321, Германия с 228 и над 100 във Великобритания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чрез електронна търговия искат да увеличат българо-китайския стокооборот

Въпреки че двустранната търговия достига близо 4 млрд. долара през миналата година, все още съществуват неизползвани възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ за Китай. Това стана ясно на среща между министъра на икономиката и..

публикувано на 24.07.24 в 11:05
Снимката е илюстративна

362-ма български производители изнасят вино в 57 държави

България е на 10-то място по производство на вино в Европа. В световен мащаб страната е на 25-та позиция, каза в Бургас Софи Палас, директор в Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости на 20-то издание на фестивала..

публикувано на 20.07.24 в 12:47

БНБ понижи очакванията си за икономически растеж

2.1% ще е ръстът на брутния вътрешен продукт в България през 2024 г. Това сочи Макроикономическата прогноза на Българската народна банка (БНБ), изготвена през юни. Ръстът ще се определя от положителния принос на вътрешното търсене, докато нетният износ,..

публикувано на 20.07.24 в 10:07