Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев покани новия президент на Мексико Клаудия Шейнбаум да посети България

Клаудия Шейнбаум, Румен Радев Снимки: БГНЕС, БТА

Президентът Румен Радев поздрави Клаудия Шейнбаум по повод избирането ѝ за президент на Мексиканските съединени щати. Българският държавен глава изрази увереност, че традиционните връзки на уважение и ползотворно сътрудничество между страната ни и Мексико, както и дългогодишните приятелски отношения, ще продължат да се развиват и укрепват и в бъдеще във всички сфери от взаимен интерес както на двустранна, така и на многостранна основа.
Президентът Радев пожела от името на българския народ и от свое име здраве и успех на Клаудия Шейнбаум в предстоящата й високоотговорна мисия и отправи към нея покана да посети България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът Главчев: Към момента няма заплаха за сигурността на страната

Към момента няма информация за застрашаване на средата за сигурност на българските граждани. Въпреки това са взети засилени мерки за сигурност в страната, осигурена е охрана на стратегически места у нас. Това беше оповестено след края на свиканото за..

публикувано на 02.10.24 в 19:14

България ще подпише споразумение в областта на сигурността с Украйна

Министерският съвет одобри подписването на Споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между България и Украйна и присъединяването на страната ни към представения по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли "Компакт за..

публикувано на 02.10.24 в 17:30

До края на годината САЩ и България отново ще проведат стратегически диалог

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна в САЩ с Джон Бас, и.д. подсекретар по политически въпроси в Държавния департамент. Двете страни са споделили желание следващата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ да се проведе до..

публикувано на 01.10.24 в 14:28