Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 10 юни 2024 г.

България направи своя избор! Какво казаха българските граждани с вота си или отказа от такъв в неделния ден и къде ще търсим сега времеубежище? В „България днес“ обобщаваме всичко по-важно от изборите за народни представители и български евродепутати на съгражданите по целия свят. Водещ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

5.34 - Актуална информация от България и света

11.58 - Прогноза за времето у нас и по света

17.20 - Ниската активност – послевкус от изборите в САЩ - с какви очаквания и надежди затворихме последните български изборни секции по света ще ни каже Елена Цанева от Чикаго.

20.22 - Как „Величие“ изненада българската политика и ролята на българите зад граница

26.56 - България направи своя избор! А сега накъде? - Радио България беше спътник в изборния процес на сънародниците ни от Австралия, през Европа и Южна Америка до САЩ, където точно в 6 часа сутринта българско време на 10 юни затвори и последна изборна секция. Ще ви предложим кратко обобщение на „гласа на народа“, който чухме през неделния ден

41.48 - Дилемата редовно правителство или избори наесен се запазва и след 9 юни – мнения и анализи на социолози и политолози в ефира на БНР

54.32 - България на европейските избори – кои партии ще ни представляват в новия ЕП и какво да очакваме от него

60.40 - „Песен на деня“ – „Не може вечно да вали“ на Ерсин Мустафов


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00