През годините България се e превърнала в търсен износител на риба и рибни продукти, както и на деликатесни продукти от черен хайвер. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на земеделието и храните Деян Стратев в производствените бази на рибно предприятие на територията на Пазарджик. Чрез европейската Програма за морско дело и рибарство са въведени съвременни и ефективни технологии при производството на рибни продукти в страната. По данни на Министерство на земеделието и храните през 2023 г. общият износ на риба и рибни продукти от страната възлиза на 14,4 хил. тона. Около 75% от общото изнесеното количество е насочено основно за Румъния и Швеция, следвани от Белгия, Германия, Гърция, Испания и др.
България участва с национален щанд на международното изложение за храни и напитки Free From & Specialty Food + Wine 2025, което ще се проведе на 17 и 18 юни във Виена, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните..
Редица институции – Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) и МВР, както и народни представители, си поставят ясен ангажимент – да подобрят условията за привличане..
Конференция под надслов Green Transition Forum 5.0, посветена на зелените иновации и устойчивото развитие в Централна и Източна Европа, ще се проведе от днес до 20 юни в София Ивент Център. Форумът има амбицията да събере европейски и световни..
През 2025 г. българският туризъм запазва устойчив растеж въпреки глобалните предизвикателства. Според анализатори в идните месеци се очаква рекорден брой..