Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На старт застават участниците в маратона в Равногор

Снимка: FB/Ravnogor Scorelauf Marathon

Четвъртото издание на Равногор Scorelauf Marathon ще се проведе днес в едноименното китно родопско село. Организаторите обещават уникален формат, предизвикателни натоварвания, спиращи дъха гледки и топли хора. Тази година дистанциите ще бъдат 4 - 8 км, 18 км, 30 км и 42 км. Всички маршрути са разнообразни, достигат до различна крайна точка и се различават по трудност, дължина и тип на терена. 

Това е единственият маратон в България, на който участниците получават дървени медали местно производство. Организаторите осигуряват и условия за бивакуване за любителите на палатките и по-близкото сливане с природата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цанко Цанков

Признаха официално световния рекорд на Цанко Цанков в Дунава

Две седмици след маратонското плуване в река Дунав, по време на което Цанко Цанков преодоля дистанция от 120 км без спиране, постижението беше официално ратифицирано от Асоциацията за световни рекорди. Плувецът получи сертификат за автентичност от..

публикувано на 05.10.24 в 09:26

Рекорден интерес към 41-ото издание на Маратона на София

Над 6 хиляди бегачи ще се включат в 41-ото издание на Wizz Air София маратон, съобщиха организаторите на състезанието на пресконференция близо две седмици преди старта. 42-километровото трасе на дългата дисциплина тази година ще бъде с променен..

публикувано на 01.10.24 в 10:45
Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

Трима българи спечелиха бронзов медал на световното първенство по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категорията “Тройки” на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро. Пред нашите представители се наредиха единствено състезателите на Китай и на..

публикувано на 29.09.24 в 09:38