Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Снимка: Възраждане

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи правителство с първия мандат - на ГЕРБ, вариантите са два - "или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори".
Той определи ГЕРБ и ДПС като "партии - сиамски близнаци", които са огромен проблем за функционирането на политическата система в държавата. Според него, ако не се обединят по-малките партии в парламента, за да не допуснат управление на ГЕРБ и ДПС, "агонията ще продължи да унищожава държавата".
Костадинов каза също, че "Възраждане" настоява да бъде запазен българският лев, България да напусне НАТО, тъй като това е "заплаха за националната сигурност". По тези различия между партията му и останалите парламентарни сили отговор може да даде национален референдум, смята Костадинов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Държавата подготвя евакуация на българските граждани в Ливан

Започва подготовката за поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан. Решението беше взето на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев среща в Министерския съвет с с участието на представители на..

публикувано на 29.09.24 в 15:29
Андрей Ковачев

Страните от Западните Балкани трябва да си напишат домашното, ако искат да влязат в ЕС

Не е необходим посредник за отношенията между България и Северна Македония , каза пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев по повод предложението на унгарския премиер Виктор Орбан да посредничи между София и Скопие. Служебният премиер заяви, че..

публикувано на 29.09.24 в 13:54

Димитър Главчев свиква извънредна среща за извеждането на българите от Ливан

На среща в Министерския съвет, свикана от служебния премиер Димитър Главчев, ще бъдат обсъдени мерките, които страната ни предприема за безопасното извеждане на българите от Ливан, съобщи правителствената пресслужба. Ще участват представители на..

публикувано на 29.09.24 в 11:26