Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Аня Терзивец
Снимка: FB/Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по въпросите за националните малцинства. Именно на тези българи тя посвещава новия си проект "Имена". "Това е отделен проект, който ще е на украински език. Той ще е посветен на загиналите войници. Все още няма статистика, но във всяко българско село има загинали. Записвам ги, събирам тази информация и ще продължа, за да се знае. Говорим с близките на тези хора и събираме истории", разказа Терзивец. Тя беше категорична, че Украйна трябва да спечели войната, да се възстанови и отново да бъде прекрасна държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08