Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение да не се пътува в наводнените региони на Италия

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да не пътуват в част от Италия заради лошо време. В съобщение на ситуационния център на министерството се изтъква, че проливните дъждове, обхванали област Емилия-Романя, са причинили преливане на потоци, канали и рязко повишаване на нивата на реките в областта, вследствие на което е била обявена червена тревога между Модена и Пиаченца.
Модена наводнения
Десетки пътища са били прекъснати от свлачища, срутени са малки мостове, наводнени са приземни етажи на къщи. Местните власти са евакуирали жители от Лангиряно, Мулацано (Парма) и Кампогалиано (Модена).
Венето наводнения

Вълната на лошо време е засегнала и област Венето, по-специално провинции Ровиго, Тревизо и Кастелфранко Венето, където се съобщава за наводнения, паднали дървета и нанесени материални щети. Тревогата за вулкана на о. Стромболи (част от Еолийските острови) е била повишена от жълт до оранжев код. Това е и причината МВнР да съветва българските граждани да се въздържат от пътувания в засегнатите от лошото време области, както и стриктно да следват инструкциите и препоръките на местните власти.
При нужда от съдействие, българските граждани в Италия могат да се обръщат към посолството на България в Рим и към Генералното консулство в Милано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо време с температури до 38 градуса

В понеделник ще бъде слънчево. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, а в останалите райони ще остане почти тихо. Продължава горещото време с максимални температури между 33° и 38°, в София – около 33°. В планините ще..

публикувано на 30.06.24 в 18:30

Джулай морнинг събира стотици на бургаския плаж

Стотици хора ще посрещнат изгрева в първото юлско утро с голям концерт на централния плаж в Бургас. Програмата за “Джулай морнинг – 2024” ще започне тази вечер и ще продължи до сутринта. На откритата сцена ще излязат различни групи, а Владо..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Румен Радев пожела единство на църквата и духовен възход на българския народ

“ Вярващите се нуждаят от единство на църквата, от единство на православието, нуждаят се от водачество към духовен възход на българския народ ”, каза пред журналисти президентът Румен Радев преди интронизацията на новоизбрания български патриарх..

публикувано на 30.06.24 в 15:45