Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Росен Желязков
Снимка: БТА

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “заявления” на лидера Бойко Борисов, но уточни, че “ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго”.

Според народния представител правителство на малцинството е интелигентно решение за излизане от парламентарната криза.

Румен Радев разговаря с първите три парламентарни сили преди връчване на мандат за формиране на кабинет

Отново в ефира на БНР зам.-председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България” Надежда Йорданова заяви, че коалицията няма да подкрепи кабинет с първия или с втория мандат. По думите й, ГЕРБ-СДС няма формула за управление.

ГЕРБ счупиха работеща управленска формула, която поддържаше мнозинство, което до началото на януари с добри темпове провеждаше нужните реформи”, коментира депутатът.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът призова НАТО да не вкарва войски в Украйна

Въпросът не е дали Украйна ще влезе в НАТО, а кога ще се случи. Отговорът зависи от бойното поле и способността за постигане на устойчив мир, каза българският президент Румен Радев при откриването на 28-ата правителствена кръгла маса, организирана..

публикувано на 02.07.24 в 14:18
 Димитър Главчев

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в..

публикувано на 02.07.24 в 10:48

Получавайки мандат за правителство, ГЕРБ-СДС обяви проект за кабинет

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Росен Желязков. Той е кандидатът за премиер, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС. Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на..

обновено на 01.07.24 в 18:06