Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нана Джанелидзе представя на фестивал в Перник филма си за войната между Грузия и Абхазия

Снимка: Facebook / inthepalace

Грузинският сценарист и режисьор Нана Джанелидзе е специален гост на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE, който се провежда между 29 юни и 6 юли в Перник. На 3 юли тя ще представи новия си филм "Лиза, не спирай". Той е копродукция с България, а асоцииран продуцент е журналистът Емил Спахийски.

Кадър от филма „Лиза, не спирай“ на Нана Джанелидзе
Филмът разказва за войната между Грузия и Абхазия преди 30 години, а главната героиня е военен репортер по време на руското нахлуване. От 5 юли лентата ще бъде показана и в избрани кина в България.

Нана Джанелидзе е с над 30-годишен опит в киноиндустрията, а от 2013 г. до 2016 г. заема поста директор на Националния филмов център на Грузия. Сътрудничила е с режисьора Тенгиз Абуладзе при снимките на филма "Покаяние", носител на Голямата награда в Кан през 1987 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алцек Мишев в София

Филм за авангардиста Алцек Мишев дава старт на Дни на българското кино в Братислава

Тази вечер от 18:30 ч. в кино "Люмиер" в Братислава официално ще бъдат открити Дните на българското кино в Словакия с премиерата на документалния филм "Да летиш с плавници" . Той е посветен на забележителния художник и авангардист Алцек Мишев,..

публикувано на 09.10.24 в 07:15

Експонати от "златния фонд" на българската карикатура са изложени в Претория

Представителна изложба "Нашият общ свят – усмихнати послания от България" може да бъде разгледана до 11 октомври в библиотеката на град Претория, Южна Африка. Изложбата се организира от Посолството на България в Южна Африка в партньорство с Музея на..

публикувано на 08.10.24 в 20:46

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24