Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът апелира за бързо завършване на терминала в Александропулис

Снимка: m.president.bg

Президентът Румен Радев проведе работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. В Атина те обсъдиха спешното активизиране на работата по стратегическите двустранни проекти. На брифинг Радев обясни, че такъв стратегически проект е терминалът за втечнен природен газ при Александруполис, който трябва да заработи най-късно през октомври. Терминалът все още има технически проблеми, които се отстраняват. България участва в проекта, като придоби 20% от него, припомни Радев.

За призива на Скопие да се промени Договорът за приятелство и добросъседство с България
президентът Радев заяви: "За огромно съжаление държавното ръководство на Северна Македония явно не е готово за поста. Необходимо е познаване на международното право. Когато се подпише международен договор, той трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, а не да се ревизира".

Румен Радев допълни, че са нужни и знания по статистика, защото вече 120 000 македонци имат българско гражданство, с доказан по документи български произход, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият..

публикувано на 06.07.24 в 12:02

Украинското посолство призова официалните лица у нас да не използват войната за политически цели

Украинското посолство в България призова официалните лица и политическите сили да се въздържат от използването на темата за войната за политически цели. От дипломатическата мисия подчертават, че украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за..

публикувано на 06.07.24 в 11:19