Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорният състав "Родина" ще представя България на фестивал на ЕС в Отава

Снимка: FB/RodinaDanceGroup

Българският фолклорен състав "Родина" с ръководител Райна Стаматова ще представя страната ни на ежегодния Културен фестивал на ЕС, който ще се проведе в парка "Лансдаун" в Отава на 13 юли 2024 г. Това съобщиха от Министерство на външните работи. На фестивала свои културни програми ще представят общо 12 европейски държави.



Посолството на България в Отава е сред съорганизаторите на събитието и ще участва със свой щанд, на който посетителите могат да опитат вино и храна от страната ни и да получат информационни материали за България. Входът за събитието ще е свободен.



Целта на Фестивала е да направи по-видими и достъпни културата, обичаите и традициите на държавите членки на ЕС и да запознае местните граждани с неповторимостта и особеностите на отделните страни и региони в Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10