Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Николай Денков
Снимка: БТА

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно, заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков преди заседанието на Националния съвет на партия “Продължаваме промяната”.

“Демократи за силна България”: ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Бившият премиер изтъкна, че всеки кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. “Докато Делян Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат, тогава вече ще можем да говорим”, добави той.

Николай Денков призова да се изчака връчването на втория мандат и тогава да се вземе решение относно предложението на ДСБ за технически кабинет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05

Липсата на пълноценно членство в Шенген носи загуби в милиарди за България и Румъния

Подобряването на свързаността между България и Румъния е от ключово значение не само за двустранното сътрудничество, но и за икономическото развитие на региона, заяви президентът Румен Радев на годишната среща с представители на българския и..

публикувано на 03.10.24 в 16:23

Премиерът Главчев: Към момента няма заплаха за сигурността на страната

Към момента няма информация за застрашаване на средата за сигурност на българските граждани. Въпреки това са взети засилени мерки за сигурност в страната, осигурена е охрана на стратегически места у нас. Това беше оповестено след края на свиканото за..

публикувано на 02.10.24 в 19:14