Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Да, България“ иска ПП-ДБ да подкрепи правителство с трети мандат

Снимка: dabulgaria.bg

Ръководството на партия "Да, България“ предлага план коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да тестват готовността за реформи в 50-ото Народно събрание. Ако има такава готовност, да се участва в осъществяване на третия по конституция мандат за съставяне на "непартийно и национално" правителство. От партията се обявяват против подкрепата на втория мандат за съставяне на правителство, който ще получи втората парламентарна сила Движението за права и свободи.

Като свои приоритети в ново правителство "Да, България“ посочват "продължаване на правосъдната реформа, борба с корупцията, попълване на ключовите регулатори, реформа на службите и реформа на изборното законодателство при гарантиране на европейския модел на развитие на страната и запазване на геополитическата ѝ ориентация“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

Политиците търсят изход от кризата със служебното правителство

"Това не бе никакъв председателски съвет. Той не може да реши нищо", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според политика на срещата, свикана в парламента от "Продължаваме промяната – Демократична България"..

публикувано на 20.08.24 в 13:15

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това..

публикувано на 20.08.24 в 11:16

Изборите се отлагат, президентът не прие проектокабинета “Кожарева”

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи и отказа да подпише указ за назначаване на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова - Кожарева. Държавният глава поиска от номинираната за..

обновено на 19.08.24 в 16:24