Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Снимка: „Български вести“/Унгария

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща.

"На 12 юни красивата зала "Лайош Кошут” на Пещенската областна администрация за поредна година бе домакин на тържественото награждаване на учениците, заели призови места в националните състезания на националностите“, припомня още на своите страници "Български вести“. Тазгодишният фестивал Jelen/Lét "Малко театро“ изненада българската публика в Унгария с необикновено представление: Габриела Хаджикостова изпълни на български език известните в Европа и в Америка песни на Марлене Дитрих, информира още изданието. Поместен е и материал за отбелязването на Световния ден на водата в Кишпещ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Работата в Бундестага ми позволи да натрупам много полезен опит

Животът зад граница не е нещо необичайно за сънародника ни Марин Йотов. Спокойно можем да кажем, че той е един своеобразен гражданин на света, тъй като за своите 34 години вече е живял в няколко европейски столици. В момента живее и работи в..

публикувано на 19.08.24 в 08:45

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48