Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград провеждат семинар за български ученици и учители от Украйна

Снимка: Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

Югозападният университет "Неофит Рилски“ е домакин и организатор на петдневен образователно-опознавателен семинар за ученици и учители от Болградския регион в Украйна, населен предимно с етнически българи, съобщиха от висшето училище. Събитието се провежда със съдействието на Изпълнителната агенция за българите в чужбина към Министерството на външните работи. 

По време на семинара учениците и учителите ще посетят знакови културни и исторически обекти като Рилския манастир, Роженския манастир, комплекс "Ванга" в с. Рупите и Регионалния исторически музей в Благоевград. Предвидени са и посещения в STEM центровете на университета, където гостите ще се запознаят с възможностите за получаване на висше образование в България, както и с иновативните технологии и програми, които университетът предлага.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деклариралите се българи в Северна Македония са много повече от преброените

Често пъти с ирония се казва, че хората в Северна Македония само с користни цели взимат българско гражданство. Затова при последното официално преброяване в съседната страна са регистрирани едва 3504. Демографът доц. Спас Ташев е убеден, че това не е..

публикувано на 18.10.24 в 11:45
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39