Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Снимка: Facebook / toplocentralata

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест". 


Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще полетят над "Топлоцентрала" на 13 юли (събота), за да отбележат началото на фестивала, който ще продължи и в неделния ден.


Работилници, кино, йога, базари, музика, наблюдение с телескоп, театър и експериментално изкуство очакват посетителите на "Топлоцентрала" през уикенда. Френският цирков артист Джабар ще проведе работилница и ще изнесе представление, а любителите на съвременното изкуство ще се насладят на пърформанса "Звук 6" – френско-българска колаборация, в която се преплитат музика, светлина и образ.

„Звук 6“
В музикалната програма на феста ще се включат цели пет банди, сред които Hayes&Y, No more many more, The Lefties, Kutso.

През изминалия артсезон (от януари до юли) "Топлоцентрала" беше домакин на десетки събития. Най-мащабната проява се състоя през юни, когато културният център беше домакин на Международната среща на най-голямата мрежа за изпълнителски изкуства IETM с участието на 400 гости от цял свят.

През 2025-та в "Топлоцентрала" ще се състои годишната среща на 170-те културни центъра в Европа, създадени по сходен модел в изоставени градски пространства, научаваме от БНР – "Христо Ботев".

Снимки: Facebook / toplocentralata



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29

Варна отново дава сцена на творци в областта на експериментална музика

Програма, изпълнена с прояви надхвърлящи познатия ни стандарт, това обещават организаторите на фестивала RADAR , който се провежда от 2 до 4 август във Варна. Единадесетото по ред издание обещава да бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в..

публикувано на 02.08.24 в 10:20

"Екологии на прехода" или как се грижим за материалното и нематериалното си наследство

Изложба насочва вниманието към местата на разруха в България чрез скулптура, инсталация, звук и филм. Експозицията, озаглавена "Екологии на прехода" ще бъде открита на 1 август в столичното пространство Swimming pool, съобщават организаторите...

публикувано на 01.08.24 в 08:15