Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

"Ботев" - "Марибор"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев заби дебютното си попадение за пловдивчани. Така "жълто-черните" записаха първа европейска победа на обновения стадион “Колежа” от 29 години.

15 000 зрители избухнаха в деветата минута, когато Ботев поведе. 10 минути по-късно гостите изравниха. В 22-ата минута съдиите отмениха заради засада гол на словенците. Решението бе потвърдено и при прегледа със системата ВАР. В 75-ата минута българите поведоха и запазиха резултата до края на мача. Реваншът между двата тима е идния четвъртък от 21:15 часа на "Людски врът" в Марибор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новак Джокович и Григор Димитров ще играят демонстративен мач в София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват привържениците на тениса в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион идва в българската столица по покана на първата българска ракета. Двамата ще изиграят демонстративен мач. Досега сърбинът е бил в..

публикувано на 06.08.24 в 13:07

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в..

публикувано на 05.08.24 в 14:14

Сънародникът ни Ивайло Иванов е първи рефер на четвъртфиналите по волейбол в Париж

Още в първия ден на елиминациите на волейболния турнир на Олимпиадата в Париж, най-добрият български съдия Ивайло Иванов ще бъде първи рефер на мъжкия четвъртфинален двубой Италия – Япония. На Игрите във френската столица организаторите..

публикувано на 05.08.24 в 12:58