Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват Пеевски.

"У мен остава усещането, че 25 години съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на ДПС“, каза Цонев и изрази притеснение, че във Facebook група, създадена от близката до Доган Елван Атила, има смущаващо съдържание. "Видях чисто етнически призиви – "българите и помаците ни вземат партията", "ние турците да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". От тази група разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия“, обясни Цонев. В заключение той бе категоричен, че хората, които остават в екипа на Делян Пеевски, няма да воюват с Ахмед Доган.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, коментира думите на Цонев:
"Никой да не се опитва да се опира на етническата карта!“. Политикът подчерта, че ДПС е за "заедност“ и "единение на всички в България“, предава БГНЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът издаде указ за назначаването на нов служебен кабинет

В изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на предложеното от номинирания за служебен премиер Димитър Главчев правителство. Очаква се новият кабинет веднага да положи клетва пред Народното събрание. В друг..

обновено на 27.08.24 в 08:46

Съставът на новия служебен кабинет е готов

Кандидатът за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев представи пред президента Румен Радев състава на служебния кабинет. По думите на Главчев, досегашното служебно правителство се е справило добре с основните си..

обновено на 26.08.24 в 19:41
Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Северна Македония сменя кадри в съвместната комисия с България - не защитават интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че предстоят кадрови промени в Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според премиера..

публикувано на 26.08.24 в 19:31