Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Снимка: БТА

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024".

Той призова депутатите да осмислят в дълбочина динамиката на политическите процеси и да положат усилия да върнат здравия разум в парламента. "Устойчиво мнозинство ще има само ако партиите се унифицират около националните интереси или политическата криза ще ескалира", предупреди Радев. За събитията в ДПС той каза, че всичко, което се случва с партиите, влияе на политическата обстановка. "Аз в кухнята на партиите не се меся“, подчерта Радев.

ПП-ДБ трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство, след като парламентарната група на ДПС се подели и движението от втора политическа сила отиде на четвърта позиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк се усъмни, че Делян Пеевски е член на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк, който застана на страната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, постави под съмнение членството в партията на оглавилия другото крило Делян Пеевски. “ Всички знаехме, че г-н Пеевски през годините е от..

публикувано на 08.09.24 в 11:32

Коалициите на Пеевски и на Доган не представиха исканите от ЦИК документи

Двете крила на ДПС, които възнамеряват да участват на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в коалиции, не са спазили указанията на Централната избирателна комисия да представят документи, доказващи, че партията не е част от техния състав,..

публикувано на 08.09.24 в 09:02
Атанас Запрянов и Борис Писториус

България и Германия се споразумяха за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Военният министър Атанас Запрянов и германският му колега на Борис Писториус подписаха програмно споразумение за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T. Това стана на двустранна среща в рамките на форума на контактната група за..

публикувано на 07.09.24 в 09:52