Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

Снимка: pomorie.bg

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие. Ретрофестът е на 13 юли на площада пред читалището.

Акцент на тазгодишното издание са класически модели на автомобилните марки "Мерцедес Бенц" и "Порше", както и на довоенни автомобили, съобщават организаторите. Изложението на автомобилите започва по обяд с джаз изпълнение на саксофониста Майк Сакс. По-късно на сцената излиза джаз квартетът La Migra, който ще забавлява публиката до края на ретрофестивала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия, става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44