Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Снимка: БТА

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата на планинския район и възможностите за практикуването на този спорт.

Участниците ще преминат близо стокилометров маршрут – той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните.

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Летният сезон започна със засилен туристически интерес още в първите седмици”, каза кметът на Момчиловци. По думите й, хотелите са почти пълни през почивните дни не само с български, но и с китайски, англо- и немскоговорящи туристи.

Освен дестинация за планинско колоездене, пешеходни и ековаканции, Момчиловци напоследък се утвърждава и като място за сватбен туризъм”, добави Сийка Суркова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на 26-о място в класирането по медали на Олимпиадата в Париж

На завършилите Олимпийски игри в Париж България е на 26-то място по медали. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България бе 30-та, в Рио 2016 54-та, в Лондон 2012 51-ва, в Пекин 2008 на 40-то място. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и е..

публикувано на 12.08.24 в 08:31

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата. Победата над един от най-добре..

публикувано на 11.08.24 в 11:51
Боряна Калейн

Седем олимпийски медала за България в Париж

След като вчера Тихомир Иванов завоюва осмото място на скока на височина, с личен рекорд за сезона от 2,27 м, беше поставен краят на българското участие на олимпийските игри в Париж.  Равносметката за България от Париж`2024 е седем медала – три..

публикувано на 11.08.24 в 09:09