Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Стилияна Николова
Снимка: БТА

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж.

В румънския град Клуж-Напока абсолютната европейска шампионка Стиляна Николова с изключително вдъхновяваща и безапелационна игра зае първото място на почетната стълбичка, оставяйки след себе си световната шампионка Дария Варфоломеев от Германия и Дария Атаманов от Израел. Другата българка Боряна Калейн се нареди четвърта заради някои допуснати грешки.

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева също извоюва привилегията да чуе българския химн. Втори останаха бразилките, а трети – гимнастичките от Израел.

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Днес българските гимнастички в индивидуалното ще играят на седем от осем възможни финала на отделните уреди, а момичетата от ансамбъла ще изпълнят и двете си съчетания.

Изключителна Стилияна Николова! Боряна заяви, че е готова за медал в Париж!”, написа във фейсбук след обявяването на резултатите в индивидуалната надпревара Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40