Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Снимка: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” .

Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година в старопрестолния град, предлагайки занимания с фонетични, граматически и лексикални упражнения, както и специализирани семинари за начинаещи и напреднали.

За първи път ще има часове, посветени на традиционните митологични представи на българския народ. Напредналите ще се занимават с българско изобразително изкуство, съвременен български език, български фолклор, съвременно българско кино и българска литература. Предвидени са също екскурзии до Арбанаси, Етъра, Трявна и Черноморието.

Традиционните вечери, посветени на запознанството, на българската национална кухня, както и изучаването на български народни танци и на популярни български песни са сред най-чаканите, показва многогодишният опит от семинара.

Най-много участници през т.г. има от Турция, Италия, Германия, Полша, Румъния и Япония.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Югозападно горско стопанство

Мълния разпали нов пожар в българската част на планината Славянка

Нов пожар е възникнал в късната вечер на 19 август в планината Славянка, близо до българо-гръцката граница. Пламъците са тръгнали под Царев връх. Според Югозападното горско стопанство в Благоевград вероятната причина е паднала мълния. Огънят е обхванал..

публикувано на 20.08.24 в 10:07
Тимчо Муцунски / Иван Кондов

Скопие иска отстъпки за вписването на българите в македонската Конституция

Отложеното действие на конституционните промени е ключово за нас, заяви македонският външен министър Тимчо Муцунски пред скопската телевизия "Сител". Той защити позицията на своето правителство, че българите трябва да бъдат вписани като малцинство в..

публикувано на 20.08.24 в 09:49

SOS за Боянското блато - ще оцелее ли уникалната екосистема край София от набезите на бизнеса?

Боянското блато е единствената естествена влажна зона на територията на София, която е все още дом на редица защитени видове водна растителност, земноводни и влечуги. Природното явление е разположено на 670 м надморска височина в местността..

публикувано на 20.08.24 в 08:03