Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

Снимка: БТА

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 45 в отпадъци. При пожарите няма загинали. Южната и югоизточната част на България са най-серизно засегнати като само в община Свиленград горят 100 хиляди декара в района на 7 села, като огънят се движи по посока границата с Турция.

Към момента там няма места, където да е необходима евакуация. Овладян е и пожарът между Аксаково и варненското село Слънчево, като се очаква през деня да бъде отворена магистралата за Варна. Около 20 декара са изгорели на българска територия в района на планината Огражден. Огънят дойде от пожар в съседна Северна Македония, но пожарът е ограничен и спрян. Военни, пожарна и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край гр. Хисаря, селата Калояново, Иван Вазово и Михилци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нова атракция в Бургас – Музей на невъзможното развенчава заблуди

Преди дни в черноморския ни град Бургас отвори пространство, в което изкуство, наука и магия си подават ръка. Гостите на новия Музей на невъзможните неща се пренасят в паралелни светове, за да научат нещо повече за Вселената . Антигравитационна..

публикувано на 26.10.24 в 14:35

Ден за размисъл преди предсрочните избори за 51-вия български парламент

Днешният 26 октомври в България е обявен за Ден за размисъл преди седмите подред парламентарни избори от април 2021 година насам. В този ден избирателят има възможност без чуждо влияние да вземе решение за своя вот в деня на изборите. Днес, както и..

публикувано на 26.10.24 в 05:30
Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово

Слънчев и топъл ще е Димитровден

В събота , 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. В..

публикувано на 25.10.24 в 19:45