Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Снимка: historia.europa.eu

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието оригинално заглавие е "Fake (f)or Real" представя интригуващи разкази за едни от най-големите измами и фалшификации в човешката история, обстоятелствата около появата им, както и с последствията от тях. 

Подбраните истории са подкрепени с множество примери и над 100 артефакта – произведения на изкуството, фотографии, документи и карти, описания на магии, подправени биографии на християнски светци, фалшифицирани произведения на изкуството, потребителски стоки. 

Експозицията е организирана в няколко подтеми - "Власт и молитви", "Опознаване на света", "Обединяване и разединяване", "Борба с войната", "Фалшификати и богатства", "Епоха на "пост истината", а интерактивните зони в нея допринасят за тяхното по-пълно разбиране и възприемане от посетителя, отбелязват организаторите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07