Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Снимка: БТА

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията. Частичното бедствено положение, ще остане, докато не бъде овладяна ситуацията. На място във вторник отново има и доброволци, които се борят със стихията.

Пожарът в Сакар, в Свиленградско е локализиран на всички фронтове и е под контрол. Остава едно огнище в посока с. Студена, по което се работи за локализиране. Всички 17 екипа на пожарната остават на място за реакция при необходимост. Общинският съвет в Свиленград ще заседава, за да реши да се отпуснат 20 000 лв. за пострадалите фермери, за да се купи фураж за животните, защото пасищата в района са изпепелени. Тежко остава състоянието на 19-годишния доброволец, който пострада при гасенето в Сакар. Той е със 75% изгаряния в клиниката в Пловдив.

Магистрала "Хемус", в района на с. Слънчево край Варна е отворена. Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15