Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Снимка: Facebook /Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България с подкрепа на Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова. Новият стадион се очаква да бъде пуснат в експлоатация тази есен, съобщава jurnaltv.md. 

На церемонията за полагането на първия камък българският посланик в Кишинев Мая Добрева отбеляза, че София ще продължи да инвестира в проекти, насочени към българските общности. Тя изтъкна, че строителството на стадиона е резултат от съвместните усилия на българската общност в Паркани, местната администрация и асоциацията. "Този проект е най-красноречивият пример за единство, без политически или административни бариери", каза дипломатът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Беренисе Иванофф

В аржентинската провинция Чако избират най-красивата българка

В Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина ще изберат българската Кралица на красотата. За това съобщават във Фейсбук от българското културно дружество "Христо Ботев". Събитието ще се проведе в събота, 31 август. В миналогодишното..

публикувано на 23.08.24 в 15:50

Българите в Болград ще отбележат 203 години от създаването на града

С разнообразна програма на 23, 24 и 25 август жителите и гостите на Болград, Украйна, ще отпразнуват 203-та годишнина от основаването на града. Празненствата ще съчетаят отбелязването на Деня на държавното знаме на Украйна и Деня на независимостта на..

публикувано на 23.08.24 в 06:20

В Тараклия обучават българските младежи да разпознават фалшивите новини

В центъра "Васил Левски" в Тараклия се провежда курс за младежи за борба с дезинформацията и фалшивите новини. Целта е да се развият умения за проверка на факти и да се повиши осведомеността на българската младеж от район Тараклия за перспективите в..

публикувано на 21.08.24 в 11:32