Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът награди еврошампионките от Брюксел по волейбол

Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на президента националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години. Отличието е за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното първо място на Европейското първенство по волейбол за жени до 18 години. В церемонията участваха старши треньорът на отбора Антонина Зетова и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. 

"Вие сте ярко доказателство, че България има и ще продължава да има своите златни момичета, и то не само в художествената гимнастика, но и в обичания от всички нас волейбол. Вие сте олицетворение на силата на непреклонния български дух и воля за победа", каза президентът. Той припомни, че преди година в Гербовата зала бе отборът по волейбол за мъже, който извоюва бронзови медали на Световното в Бахрейн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Параолимпийската ни медалистка Стела Енева тръгва уверено към новата Олимпиада

Само след ден започват най-важните състезания за спортисти с увреждания от цял свят – Параолимпийските игри в Париж 2024. За четвърти път в такъв престижен форум се включва Стела Енева в дисциплината хвърляне на диск за състезатели с двигателни..

публикувано на 27.08.24 в 13:35
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика. След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в..

публикувано на 25.08.24 в 07:00