Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Снимка: БТА

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при първото гласуване с най-много гласове - 559 от 669 подадени и 641 действителни, при необходимо мнозинство от 321 гласа. 

Евродепутатите гласуваха два пъти за определянето на новите квестори. Европарламентът вече преизбра Роберта Мецола за председател на институцията за идните 2,5 години. Евродепутатите определиха в две гласувания и нейните 14 заместници, като сред тях няма представители на "Патриоти за Европа" и "Европа на суверенните нации". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

В сряда,  въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 27.08.24 в 19:50

България днес - 27 август 2024 г.

„България днес“ на 27 август е посветена на изкуството и силата му да се движи с времето и да го променя. Само след ден в Созопол ще започне 40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Дълголетието на един от най-обичаните..

публикувано на 27.08.24 в 19:00

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12