Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка стана европейска шампионка при девойките на 100 метра спринт

Снимка: БТА

Радина Величкова спечели златния медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия. 16-годишната Величкова финишира за 11.46 секунди, с което постави национален рекорд на България при девойките и донесе първа титла за страната в тази възрастова група от европейската надпревара. Втора след българката финишира французойката Шаде Лапорал с 11.54 секунди. Тройката допълни естонката Мия От с 11.62 секунди. Половин час преди триумфа на Величкова Християн Касабов завоюва първия медал за България в бягането на 110 метра с препятствия, като се нареди трети. Момчето финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна британеца Тоби Райт. Шампион стана италианецът Киян Ескалона с 13.22 секунди, а втори е французинът Люка Домерге с 13.34 секунди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00