Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български атлети ще участват в Европейските игри за трансплантирани

Снимка: БНР

Единайсет българи заминахаза Лисабон, за да участват в Европейските игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 21 до 28 юли. Те ще се състезават в 7 от общо 11 дисциплини, сред които плуване, бадминтон, тенис, лека атлетика. Българите ще се състезават с представители на още 27 държави. Отборът ни е придружен от лекар, рехабилитатор, както и хора, съпричастни с каузата за популяризиране на донорството на органи.

В състезанията по бадминтон и петанк ще участва журналистът от БНР Наталия Маева,  с двустранна белодробна трансплантация, направена преди 8 години. Според нея всички от отбора са много мотивирани. В отбора е и Георги Пеев – първият българин с трансплантирани сърце и бъбрек, който миналата година покори Ухуру, най-високия връх в Африка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

В петък , 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще..

публикувано на 12.09.24 в 19:45

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03