Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По трасграничен проект в Тараклия ще градят "Парк на мира"

Снимка: Районен съвет, Тараклия

В молдовския град Тараклия, в който живее предимно българско население, избраха името на новия парк, който предстои да бъде построен в близост до Тараклийския университет "Григорий Цамблак". Името бе избрано с онлайн-гласуване на два етапа.

След първия тур комисия отбра пет от предложените имена. На втория етап жителите избираха едно име  – "Парк на мира" получи най-много гласове — 395.

Паркът ще се строи от районните власти с помощта на трансграничен проект по Програмата Интеррег NEXT Черноморски басейн 2021–2027 в партньорство с българската Община Генерал Тошево като водещ партньор, румънската община Мурфатлар и общинския съвет на Болград в Украйна. Общата стойност е над 313 000 евро, от които 10% ще бъдат осигурени от районния съвет на Тараклия.

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия..

публикувано на 09.09.24 в 16:51

Онлайн тренировките на формация "Феникс" от Базел привличат любители на фолклора от няколко държави

Балканската танцова формация "Феникс" кани любителите на народните танци за тренировки през новия си творчески сезон. От четири години те се провеждат онлайн през платформата "Зуум". Участващите в тях са от поне шест страни в Европа. През..

публикувано на 09.09.24 в 13:47

Илияна Йотова откри учебната година в неделното училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона. Тя поздрави учениците за усърдието им да посещават занятията през почивните дни след цяла седмица, прекарана в испанското..

публикувано на 08.09.24 в 09:33