Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ е първа политическа сила сред избирателите, 44% искат предсрочни избори

Снимка: Ани Петрова

Ако изборите за парламент бяха на 1 август ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 23% подкрепа, сочи проучване на "Маркет ЛИНКС". "Продължаваме промяната – Демократична България" е втора с 15,3%. Трета политическа сила е ДПС с 12,8 на сто от предпочитанията на запитаните.
С 11% подкрепа четвърта е "Възраждане". Следват БСП с 6,9% и "Има такъв народ" с 5,2%. Партия "Величие" набира 3,7%.

Изненадващо е одобрението на 44% от гражданите за извънредни избори през октомври. 19 на сто са неутрални по въпроса. 39% заявяват, че биха гласували на предстоящи избори, а 20% са отговорили с "по-скоро да".
С най-високо доверие сред избирателите от 50% е президентът Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Клара Добрев

Клара Добрев: България и Румъния трябва да са в Шенген

Проевропейските сили в Европарламента (ЕП) имат 2/3 мнозинство. При радикалните десни популисти има промени, но силата им не е нараснала, отчита Клара Добрев, евродепутат от Унгария от групата на Прогресивния алианс на социалистите и..

публикувано на 23.10.24 в 13:46

В Скопие се сетиха, че за преговори с ЕС им трябва добросъседството с България

Среща в Скопие с министъра по европейските въпроси Орхан Муртезани е провел посланикът на България в Северна Македония Желязко Радуков, предава БТА. Муртезани е изразил надежда за успешни парламентарни избори в България, като важна стъпка за..

публикувано на 23.10.24 в 11:42

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция получи четвърти транш от почти 1 млрд. евро по ПВУ Европейската комисия изплати на Гърция четвъртия транш по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) на стойност от 998,6 млн. евро. За това съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ, цитирана..

публикувано на 18.10.24 в 10:25