Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика.

Разговорите започнаха с въпрос от страна на ГЕРБ-СДС за провелата се снощи среща между ИТН и останалите парламентарни сили, на която формацията на Бойко Борисов не е била поканена. Депутатът Росен Желязков попита дали е обсъждано отстраняването на парламентарния председател Рая Назарян, излъчена от ГЕРБ-СДС, както и за целта на срещата – мнозинство или инженеринг за служебно правителство.

ГЕРБ ще преговаря с ИТН, но няма да подкрепи редовен кабинет

Живеем в свободна страна, в която всеки може да се среща с когото прецени. Единствените разговори, които водим, са за реализация на третия мандат на широка основа”, отговори председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. Той изтъкна, че съставянето на редовно правителство зависи от ГЕРБ-СДС и ако коалицията не го подкрепи, предстоят поредните предсрочни избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Джевдет Чакъров

ДПС с лидер Ахмед Доган подаде документи за самостоятелно участие в изборите

След като от ЦИК отказаха регистрацията на двете фракции на ДПС с коалиции от ДПС с лидер Ахмед Доган и председател Джевдет Чакъров внесоха документи за самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори. От офиса на ДПС с лидер Ахмед..

публикувано на 09.09.24 в 17:10
Доган и Пеевски

Двете фракции на ДПС останаха без регистрация

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА. Причината е, че според Изборния кодекс,..

публикувано на 09.09.24 в 13:20
Бойко Борисов

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

“ Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за..

публикувано на 08.09.24 в 12:17