Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Снимка: БТА

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров.

Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха над Пловдив

Показателите за качеството на въздуха в града са добри, показват данните на двете измервателни станции на РИОСВ. Затова и Регионалната здравна инспекция отмени препоръките за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито.

Не така оптимистични са новините за пожарите, бушуващи в различни части на страната.

Продължава борбата с огъня в района на село Голешово в планината Славянка на българо-гръцката граница и в село Сенокос, община Симитли. Пожари горят също в планините Пирин и Витоша, както и в община Невестино, област Кюстендил. 

В гасенето на огъня участват пожарникари, военнослужещи, горски служители и доброволци.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47