Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо понижение на температурите в понеделник

Снимка: БТА

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 27°.

В планините преди обед ще преобладава слънчево време, след което ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, следобед купеста и купесто-дъждовна и на отделни места главно по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 25° и 27°, а на морската вода – 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На Балканите ще преобладава слънчево време. По-значителна купеста облачност ще има над северните части, където се очакват изолирани краткотрайни валежи. В Атина ще бъде 35 градуса, в Букурещ – 33, в Истанбул – 32, в Белград – 30.

В по-голямата част от Западна Европа времето ще бъде слънчево. В централноевропейските страни ще бъде сравнително студено, облачно, с валежи от дъжд, в отделни райони – значителни по количество. Предимно облачно с краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще бъде и в повечето райони от Източна Европа. Предимно слънчево ще бъде във Финландия, а в Швеция и Норвегия ще преобладава облачно време на места с превалявания от дъжд. В Мадрид ще бъде 38 градуса, в Рим – 33, в Париж – 30, във Виена – 26, в Москва – 24, в Мюнхен, Стокхолм и Санкт Петербург – 23.

В Ню Йорк ще бъдат 33 градуса, в Чикаго – 30, в Мелбърн и Кейптаун – 14.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20