Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Преображение ще вали само в североизточните райони

Снимка: БТА

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад.
Във вторник, 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен.
Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

По Черноморието
, преди обяд ще преобладава слънчево време, след което ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно слаб от запад-югозапад, вечерта ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили до умерен.
Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините
 облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Балканите
 ще преминава атмосферно смущение и под негово влияние ще има временни увеличения на облачността. Главно в Румъния и източните райони на полуострова ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се усили.

В Западна и Централна Европа
предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров, във Франция и централната част на континента. Около и след обяд само на отделни места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Значителна ще е облачността на Британските острови, ще има и валежи от дъжд. В южните райони на Скандинавския полуостров ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни и значителни по количество в Европейска Русия. Предимно слънчево ще е в най-северните райони на Европа.
В Лондон ще е 24°, а в Париж, Белград и Лисабон – 29°. В Рим и Атина 35°, във Варшава, Виена и Москва 25°. В Берлин 26°, в Мадрид 38°, в Букурещ 28°, в Истанбул ще е 32°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър и Отава ще е 23°, в Сан Франциско 22°, в Ню Йорк 28°, Чикаго 24°. В Маями, 32°, в Мексико сити и Каракас 23°, в Лима 17°,  Сантяго де Чиле 10°, а в Рио де Жанейро ще е 28°. В Карачи максималната температура ще е 30°, в Маракеш – 37°, в Риад – 42 °, Тел Авив – 31°, в Кайро 35°. В Мелбърн 12°, в Сидни 15°. В Окланд 14° и в Уелингтън 12°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20