Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Снимка: БГНЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на старини.



"Moneypenny" сравнява 50-те най-населени градове в ЕС
, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъпа до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др. Така на първо място в класацията е столицата на България.

Средната възраст за пенсиониране в София е най-ниска. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето. Минималните пари за комфортен живот са 148 590 евро. В останалите градове сумата е двойна. На второ място в класацията е Будапеща, следват Загреб, Букурещ и Рим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47