Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Снимка: buzludzha-project.com

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители. Различни предизвикателства и забавления сред природата ще посрещнат гостите на четвъртото издание на събитието. А всяка от трите нощи върху фасадата на монумента "Бузлуджа" ще бъде прожектирано красиво светлинно шоу.

Тази година се очакват посетители от над 15 държави,  музиканти и диджеи, както и много доброволци. Музикалната програма е на три сцени – Основна, Монументална, и Горска. Ще има и co-working space, забавления за деца и специални дневни предизвикателства за гостите.


"Щастлива съм, че с всяко следващо издание идват все повече хора, които знаят, че това не е просто фестивал с хубава музика, култура, история и природа, а има своята кауза – казва арх. Дора Иванова от фондация "Проект Бузлуджа", която е и организатор на фестивала. – Самата идея за фестивала е част от цялостната кампания на фондацията да разгърне потенциала на  място за съвременна култура и изкуство, разказвайки историята от близкото минало на поколението, което не я познава, за да можем всички ние да взимаме по-добри решения за бъдещето ни."

3D мапинг шоуто на Бузлуджа ще бъде дело на MP-STUDIO, които са създателите на популярния фестивал на светлините LUNAR в София. В продължение на трите фестивални нощи монументът, пред който е разположена електронната сцена, ще бъде озарен от въздействащо светлинно визуално шоу на живо със скрити послания, за неповторимо изживяване на всички присъстващи.


Разнообразната музикалната програма в трите фестивални вечери включва над десет групи като HAYES & Y, Керана и космонавтите, Two Cities One World, Greesh, Funkilicious, Heptagram, Woomb, и Reaven от Франция. Официалното откриване на Open Buzludza Festival 2024 е на 8 август, когато на Основната сцена (на поляната пред хижа Бузлуджа) ще свирят Jupiter 7, Cool Den и Уикеда.

Вижте още:

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: buzludzha-project.com


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00