Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Париж 2024:

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Биляна Дудова загуби в борбата на четвъртфиналите в Париж, но не и надеждата за медал

Снимка: Facebook /BGRGfederation

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева представиха отлично двете си композиции в днешната квалификацията. Българките събраха 70.400 точки (37.700 точки на пет обръча и 32.700 точки на три ленти и две топки) и оглавиха подреждането пред отбора на Италия с 69.350 точки (38.200 и 31.150). Трети е ансамбълът на Украйна с 68.950 точки.


Преди три години ансамбълът на страната ни се окичи със златото на Игрите в Токио и така  донесоха първата олимпийска титла в историята за българската художествена гимнастика. Тогава на най-високо стъпало на почетната стълбичка се качиха Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.


Макар и да загуби в
четвъртфиналите на турнира по свободна борба, Биляна Дудова не губи надеждата за медал.

Биляна Дудова

Българската състезателка регистрира поражение от украинката Ирина Коляденко на четвъртфиналите в категория до 62 кг в свободната борба. Тя отстъпи на четвъртата поставена от Украйна с 3:7 точки. Загубата не означава задължително край на надеждата за олимпийски медал на Дудова. Ако утре, 10 август, Коляденко се класира за финала, това би изтеглило българката към репешажите за бронзовите медали.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лия Каратанчева

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац. Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла..

публикувано на 07.09.24 в 16:11

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09