Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателки от 7 държави са на творчески лагер в Родопите

Снимка: FB /Elizabeth.Kostova.Foundation

Чепеларе се превърна в творческо убежище за 10 писателки от България, Испания, Полша, Украйна, Белгия, Великобритания и Сърбия, предаде БТА. Родопският град е домакин за втора година на резиденцията за писателки "Жени в планината", която се организира от фондация "Елизабет Костова". На предстоящото днес Международно литературно четене от 19:00 часа на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе дамите ще представят свои творби. Литературното четене ще бъде на български и английски, с превод за българската аудитория.

Участничките в писателския лагер тази година
Участнички в творческия лагер тази година са Анджела Джокич (Сърбия), Деница Пенчева (България), Ема Харисън (Великобритания), Карина Лемес Борхес (Испания), Мая Уласик (Полша), Михаела Илиева (България), Петя Георгиева (България), Сухейла Амри (Белгия), Теодора Рапчева (България) и Юлия Чебакова (Украйна).

Идеята на резиденцията за писателки "Жени в планината" е да осигури пространство и време за дълбок творчески труд, за професионален и междукултурен обмен между жените, избрали за себе си писателството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35