Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Снимка: БТА

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите от горските стопанства и доброволците.

В момента осемнайсет военнослужещи от Трето бригадно командване с шест специализирани машини участват в потушаването на пожара в планина Славянка на българо-гръцката граница, който се разгоря преди 22 дни.

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Общо 135 пожара са изгасени само през изминалото денонощие, има и пострадал човек, съобщиха от “Пожарна безопасност и защита на населението”. Огнеборците са реагирали на 176 сигнала.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20
Виктория Василева

ЦИК отстрани „Има смисъл“ от участие в парламентарните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията на Коалиция „Има смисъл“ за участие във вота за парламент на 27 октомври. Причината е недействителни подписи на избиратели във внесената подписка при регистрацията. От коалицията няма да..

публикувано на 14.09.24 в 12:53

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ..

публикувано на 14.09.24 в 12:13